23 mei 2024 | 1 min.

Beleggen in vastgoedleningen als alternatief voor vastgoedbezit

Veel investeerders in privaat vastgoed beleggen voornamelijk direct of indirect in vastgoedobjecten. Investeren in het financieren van leningen op vastgoedobjecten kan echter ook een interessante manier zijn om vastgoedexposure op te bouwen. Vastgoedfinancieringen zijn de laatste tijd steeds interessanter geworden voor alternatieve geldverstrekkers omdat traditionele banken, onder druk van veranderde regelgeving, steeds minder vastgoedfinancieringen in de boeken mogen hebben staan.

Tegelijkertijd loopt een groot deel van de uitstaande vastgoedleningen de komende jaren af en deze zullen (deels) geherfinancierd moeten worden. Hierdoor dreigt er de komende jaren een financieringsgat te ontstaan waardoor de vraag naar vastgoedfinancieringen door alternatieve geldverstrekkers fors zal toenemen. Dit biedt volgens a.s.r. real assets investment partners een interessante mogelijkheid voor alternatieve geldverstrekkers, zoals institutionele investeerders, om de komende jaren te investeren in vastgoedfinancieringen. Daarnaast verwachten we dat de rentepercentages structureel hoger zullen liggen dan we de afgelopen jaren hebben gezien.

Disclaimer

Dit is een publicitaire mededeling bestemd voor professionele beleggers. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw geld verliezen. Behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Bij het maken van beleggingsbeslissingen moet rekening worden gehouden met alle kenmerken en doelstellingen van het beleggingsproduct, zoals beschreven in het prospectus van het beleggingsproduct. a.s.r. real assets investment partners is een handelsnaam van ASR Real Estate B.V. en is opgenomen in het register van de AFM. Meer informatie over beleggingsdienstverlening van a.s.r. real assets investment partners vindt u hier: asrinvestmentpartners.nl/diensten. Dit bericht is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. Desondanks is het mogelijk dat informatie in dit bericht niet volledig of niet volledig juist is. Aansprakelijkheid als gevolg van deze publicitaire mededeling wordt niet aanvaard.

Ga naar overige disclaimers