22 april 2024 | 2 min.

a.s.r. real assets investment partners versterkt het Global Real Estate Engagement Network

a.s.r. real assets investment partners wordt per vandaag deelnemer van GREEN (Global Real Estate Engagement Network). a.s.r. real assets investment partners heeft meer dan € 10 miljard aan assets in beheer, verdeeld over meer dan 50 vastgoedfondsen en is daarmee een belangrijke versterking van GREEN op het gebied van met name niet-beursgenoteerd vastgoed. Als engaging member gaat a.s.r. real assets investment partners de dialoog aan met een groot aantal fondsmanagers. Hiermee zetten deelnemers van GREEN samen in op het verbeteren van de ESG-prestaties van vastgoedfondsen. 

Luc Joosten, managing director a.s.r. real assets investment partners: “We zijn ervan overtuigd dat we door deze samenwerking meer invloed hebben en nog beter de dialoog met fondsmanagers kunnen aangaan. We zetten het actieve engagement dat we al deden voor onze klanten graag in voor alle deelnemers van GREEN.”

Vincent van Bijleveld, managing director GREEN: “Sinds de start met enkele Nederlandse middelgrote pensioenfondsen zijn we in de afgelopen 2,5 jaar echt uitgegroeid naar een wereldwijd netwerk. Ik ben erg blij dat a.s.r. real assets investment partners zich bij GREEN aansluit. Hiermee krijgen we naast meer schaal en invloed opnieuw een nieuwe deelnemer met veel kennis en expertise op het gebied van duurzaamheid en vastgoed in huis.” 

GREEN
GREEN is een non-profit engagementnetwerk van wereldwijde institutionele investeerders in de vastgoedsector. Het netwerk heeft tot doel ervoor te zorgen dat de industrie de doelstellingen van Parijs op het gebied van klimaatverandering bereikt. Door de macht van de coalitie willen de institutionele beleggers vastgoedbedrijven sturen om hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren en hun blootstelling aan financiële en niet-financiële klimaatrisico's te verminderen. Momenteel richt het netwerk zich op beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde vastgoedbedrijven. 

GREEN vertegenwoordigt momenteel ongeveer EUR 3 biljoen activa onder beheer, waarbij zowel vermogensbeheerders als vermogenseigenaren worden vertegenwoordigd.

a.s.r. real assets investment partners
Al meer dan 20 jaar treedt a.s.r. real assets investment partners op namens pensioenfondsen, verzekeraars, goede doeleninstellingen en family offices bij strategiebepaling, selectie, beheer en monitoring van wereldwijde investeringen in real assets zoals vastgoed en infrastructuur. We zijn onderdeel van a.s.r, één van de grootste beursgenoteerde en duurzaamste verzekeraars in Nederland.