11 april 2024 | 2 min.

Klanten kiezen steeds vaker voor integrale real assets benadering

Real asset beleggingscategorieën kennen steeds meer overlap. Denk hierbij aan sociale infrastructuur of datacenters die zowel kenmerken van vastgoed, infrastructuur en private equity bevatten. Klanten kiezen daarom steeds vaker voor een integrale real assets benadering. Op deze wijze wordt samenhang in de portefeuille geborgd en vallen beleggingsproposities op het snijvlak van de diverse categorieën niet tussen wal en schip.

Real assets worden door beleggers ook steeds vaker gezien als een manier om concrete positieve impact te generen, bijvoorbeeld door te investeren in vergroeningsstrategieën, betaalbare huisvesting, de energietransitie, duurzame voedselproductie of de opslag van CO2 gerelateerd aan bos- en landbouw. a.s.r. real assets investment partners helpt haar klanten bij het ontwikkelen van integrale beleggingsstrategieën, waarin ESG en impact een steeds nadrukkelijker plaats krijgt.

Luc Joosten, managing director a.s.r. real assets investment partners: “Deze week tekenden we een contract met een Pan-Europees pensioenfonds voor uitbreiding van de werkzaamheden met het management van de vastgoedportefeuille. Voor deze klant voeren we al jarenlang de strategie, implementatie en monitoring uit voor de infrastructuur portefeuille. Het samenbrengen van beide portefeuilles resulteert in een integraal beheerde portefeuille, zorgt voor een hogere efficiëntie en daardoor ook kostenvoordelen voor de klant.”   

Real assets specialist
a.s.r. real assets investment partners is real assets specialist met wereldwijde kennis van real assets waaronder vastgoed, infrastructuur en bos- & landbouw, beursgenoteerd en niet-beursgenoteerd, te investeren via zowel equity als debt.

Meer weten over de voordelen van onze integrale real assets benadering? Neem contact met ons op.