18 september 2023 | 2 min.

Grote rol voor real assets in een toekomstbestendige beleggingsportefeuille

Interview Luc Joosten in Financial Investigator magazine

Met real assets kan concreet worden ingespeeld op megatrends die uiteindelijk de fundering zullen leggen onder solide rendementen. Dat stelt Luc Joosten, Managing Director van a.s.r. real assets investment partners. Financial Investigator ging met hem in gesprek over een asset class die in toenemende mate in de belangstelling van beleggers staat.

Bovendien verwacht hij dat de Wet toekomst pensioenen (Wtp) invloed zal hebben op de hoeveelheid real assets in de assetmix. Doordat het Vereist Eigen Vermogen voor dit soort beleggingen verdwijnt is het voor pensioenfondsen mogelijk om hun risicoprofiel te verhogen als zij dat passend vinden. Ze zien dat in het Australische pensioenstelsel tot wel 30% gealloceerd wordt in real assets. Buitenlandse voorbeelden van pensioenstelsels met veel flexibiliteit zoals in Australië tonen aan dan allocaties tot wel 30% in real assets mogelijk zijn.

a.s.r. real assets investment partners is wereldwijd actief wat helpt bij het formuleren en implementeren van beleggingsstrategieën. Markt- en sectorontwikkelingen kunnen per regio verschillen, maar door de wereldwijde scope kan a.s.r. real assets investment partners trends vroegtijdig herkennen, goed duiden en vertalen naar ieder andere relevante context.

Lees het hele magazine: https://www.financialinvestigator.nl/nl/page/442/2023/09/18/2023-05